Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Pahal takdirde medarımaişetlevini namına getirememekle birlikte yangına karşı savunmasız bir ortam oluşturur. Evet yangın bapsı seçer nelere uyanıklık edilmeli?;

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken özen edilmesi müstelzim en önemli uzuv ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin muattala düşmesidir.

Alelumum pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının doğruında bulunurlar ve kişilerin binaya gene girmeden dayanak seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin şerik noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Mafevkda mevzi düz özellikler; yangın kapılarında arz yer uygulayım özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış dair ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem aldatmaınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı etkili olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının ülke alması da zorunu kılınmıştır.

Ayrıca, astım ve bronşit kadar solunum yolu emrazıyla temaslı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Kullanılan kapı fitili kucakin kötü sızdırmazlık şenseı yoksa daha soylu erki kapı fitili kullanılarak daha ucuz üretim esenlanabilir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen örgülabilmekle yanında elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baş sebebi iz yitirilmesine vasıf vermemesi ve daha az maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıevet dayanıklı Yangın Kapısı olmasını sağlar.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini isabetli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli çıbanlı kriterler görüş önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Müstacel çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Göksu Kapı tarafından üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine sahip başlamak, projenize yarar boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları sayesinde emin mekanlar oluşmasına katkı sağlamak ciğerin İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak mütehassıs personelimiz ile enstantane mesajlaşabilirsiniz.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu hava çalma vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *